Неосяжної любові, радості та добра

Саме таким настроєм була  наповнена виставка  одинадцяти художників, які продемонстрували свої здібності на Різдвяному вернісажі. Приймала митців художня галерея «Митець», яка належить Київської організації Національної спілки художників України. Незважаючи на те, що серед професіоналів свої твори представили художники-аматори, мистецька аура наповнила приміщення високою святкової енергетикою. «Виставка засвідчила, що коли у людини є талант та палке прагнення малювати, то потрібно лише докласти зусиль. Що й продемонстрували митці різних професій дипломати, фінансисти, юристи, майстри комп’ютерної графіки, іконописці, дизайнери, архітектори, програмісті, які стали учасниками вернісажу. Незважаючи на полярні твори і різноплановий рівень фаховості художників, виставка демонструє невичерпну красу оточуючого світу, відвертість, гармонію почуттів. Автори через свої твори дають нам відповіді та пояснення на різні життєві ситуації», - зазначила заступник директора галереї Світлана Шульга. 
Деякі художники зробили перші кроки у виставковій діяльностіяк дипломатПавло Кірьяков, твори якого були наповнені романтикою та вишуканою світлодайною палітрою. Потяг до малювання був закладений у нього ще в дитинстві, а навчання у творчих студіях спрямували художній смак. Природні творчі здібності та наполеглива праця сформували вишукану світлу палітру і прагнення відкрити надзвичайне у звичайному. Павла … зазначив, що написання картини схоже на засів поля, коли добірне зерно падає у родючу землю і проростає… Так і в творчому процесі спочатку чистий папір або полотно, малюнок-схема на який наносяться кольорові плями, які поступово створюють у художній образ, як на картинах «Простір неосяжний», «Ніч у моєму саду» або «Осінні мрії». 
Тетяна Самоткіна архітектор та програміст впевнено крокує до мистецького олімпу своїм творчим шляхом. Вона вже має досвід у загальноукраїнських та міжнародних виставках, здібна привернути увагу фахівців образотворчого мистецтва. 
Володимир Бездробний майстер акварельної техніки, дизайнер. Його пейзажі бездоганні, кожен шанувальник зможе знайтине тільки улюблений мотив, а й бажання подорожувати, бо закарбовані мотиви вражають самобутньою красою та багатоплановими композиціями. Тетяна Кара теж надає перевагу акварелям, але її картини наповнені особливим суто жіночим ефірним настроєм.Малює художниця давно, має фахову освіту, прагнення до філософського тлумачення життя. Марі Барі має солідну освіту, і вже впізнаваний авторський живописний стиль. Тому її твори абстрактного напряму вражають динамічністю та нестримною радістю. Світлі кольори грають сріблястими хвилями в яких вирують щирі почуття. 
Наталка Ващук з  Вінниччини тяжіє до казкових есеїв наповненихспоконвічними цінностями.Для художниці з Миколаєва   НаталіїПолінкевич, яка прикрасила виставку морським мотивами, природа стає джерелом натхнення.Тому вона представила декілька ліричних пейзажів, які дихають свіжістю та романтикою.Оксана Пархоменко юрист за освітою, але саме творчість надає їй позитивного осмислення життєвих колізій, допомагає розслабитися, зосередитися на головному.Вона у постійних пошуках власного  творчого шляху, тому живе напруженим творчим життям.Її твори мають особливу ауру яка впливає на людину своєю відвертістю та музичністю, бо в кожній частина душі мисткині.Саме такими є картини Творіння «Літня спека», «Paradice та ін..
Тетяна Савушкіна стверджує, що як би не склалися обставини, саме через спостереження за природою, надає людині цільності та шляхетності. В творчому доробку художниці понад 300 картин в яких відчуваються постійні експерименти. Приймає участь у виставках з 2011 року, та ще встигає займатися викладацькою діяльністю. Тому передаючи свій досвід учням, вона прагне як можна скоріше направити їх на самостійний шлях, щоб вони формували свій світогляд по законам краси.
Микола Проскурінпише картини під псевдонімом «Demiurge». шукає відповіді на життєві колізії у творчості і знаходить їх. У метаморфозах творів митця ми знайдемо кодові знаки, геометричні розчерки, які створюють загадкові мотиви на кольорових площинах. Картини випромінюютьоригінальне світобачення, з проявами космічнихпозареалій.  Досить подивитися на такі мотиви, які я назвала «Око життя», «Трикутник долі», «Древо роду».. ,
Як зазначила художниця Алла Шлапак, участь у виставці надала їй впевненості у свої здібності і подальшого творчого натхнення.А мотиви для своїх картин їй надає життя та все оточуюче середовище. Виникає своєрідна магія творчого натхнення яка спонукає працювати щодня.
Що поєднує цих різних митців? Насамперед - палка любов до мистецтва, прагнення розкрити оточуючий світ через власні художні образи та подарувати радість людям. Мимоволі згадалися крилаті висловлювання художників світового рівня. Так Клод Мане казав, що саме щирість надає картинам особливий характер, а Огюст Ренуар прагнув все пояснити через палітру. Що ми й бачимо через представлені твори виставки одинадцяти  митців, в яких вирують щирі почуття, гармонійна кольорова гама та безкрайня любов до мистецтва.  
Як завжди, коли відвідуєш найпопулярнішу галерею столиці, отримуєш не тільки естетичне задоволення, ай зустрічаєшся з друзями. Тому зад набирає особливої людяності тадуховності.Мабуть тому у вітальних словах звучали побажаннясповнені любові, чуйності, значимості, на думку спали слава матінки Терези, яка казала «Любов – це єдина річ у світі, яка зростає, стає всеосяжною, якщо її розділити з іншими…».Одинадцять художників  розділили свою любов з друзями,  шанувальниками образотворчого мистецтва, які прийшли привітати авторів цих дивовижних картин із Новим Роком і Різдвом Христовим. Тож нехайу Новому році це стане колосальним стимулом у діяльності кожної творчої людини, яка співпрацює з галереєю «Митець», авторитет якої зростає щороку.
Незважаючи на похмуру погоду без сяючої снігової білизни представлені твори надали почуттям присутніх святкового піднесеного настрою. Виставка відкрила вікно у світ естетики та краси, наповнюючи серця присутніх життєдайною енергією.
 
Валентина Єфремова мистецтвознавець, лауреат премії ім.П.Білецького, володар ордена Святої великомучениці Варвари.
 
 
  Учасники вернiсажу з Iваном Марчуком
 
  
  "Нiч у моeму саду"  П.Кiрьяков
 
  Вiдкриття виставки
 
  В. Бездробний "Блiк"
 
  Материнське щастя
 
  Микола Проскурiнта та його "Помарнчеве дерево"
 
 
  Полiнкевич Наталія "Лiтня спека"
  Полiнкевич Наталія бiля своiх творiв
 
  Павло Кiрьяков з дружиною