Кутняхов Денис Миколайович

Народився 6 листопада 1977 м. Києві
Працює в напрямку монументально декоративного мистецтва, техніки вітражу, мозаїки, розпису, а також над створенням творів художнього проектування інтер’єрів та екстер’єрів, громадських та приватних будівель тощо.
У 2000 році після служби у лавах Збройних Сил України Поступив в Національну Академію Образотворчого Мистецтва і Архітектури.
З 2004 року працював методистом Школи Мистецтв №6 у місті Києві, поєднуючи працю в Школі Мистецтв з творчим доробком.
В 2006 році захистив диплом на факультеті вільної графіки, майстерня професора Миколи Компанця, за фахом художник-графік.
З 2005 бере участь у республіканських виставках Національної Спілки художників України.
Працює в авторській техніці вітражу та скло мозаїки, з 2007 виступає як розробник і проектант інтер’єрів та екстер’єрів приватних і громадських об’єктів.
У 2010 році прийнятий до Національної Спілки Художників України на монументальну секцію. В 2011 в співавторстві з Миколою Кутняховим було розроблено і виконано  мозаїчне оздоблення  куполу та стін церкви Св.Петра і Павла в селі Озерне, Козелецького р-ну.,Чернігівської  обл. У 2013 році отримав і виконав офіційне замовлення від Національного Заповідника «Софія Київська» м. Київ, на виконання серії творів художнього проектування, дизайну інтер’єрів у приміщеннях : Дзвіниці (пам’ятки архітектури ХVII ст.) та в Трапезній (пам’ятки архітектури ХVIIІ ст.).
 



<< повернутись